sitemap

Dierenambulance Noordelijk Limburg
 
Venray | Bergen | Venlo | Beesel | Peel & Maas | Horst aan de Maas | Deurne
 
 

De Gemeenten Venray / Bergen / Venlo / Beesel / Peel & Maas/ Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg.

Stichting Dierenlot  heeft ons 2 compleet nieuwe ingerichte Dierenambulances toegekend.
De meldingen kunnen doorgegeven worden aan meldkamer 0478-220800.
Deze meldkamer stuurt dierenambulance-Noordelijk-Limburg aan.
Zij zorgen ervoor dat de zwerfdieren en gewonde dieren worden opgehaald en worden verzorgd.
Dit geldt echter alleen voor honden, katten en beschermde diersoorten.
Contractueel krijgen wij van de gemeente hier een vergoeding voor.
Dit geld echter niet voor de niet beschermde dieren.

Tevens is de Dierenambulance beschikbaar voor particuliere ritten naar o.a. de dierenarts en trimsalons. Deze particulieren ritten kunnen ook gereserveerd worden bij 0478-220800.
Op dit moment zijn er 15 vrijwilligers van 07.00 – 23.00 uur inzetbaar. In de nachturen kunt u contact opnemen met de calamiteitentelefoon van de gemeente. Deze maatregel is genomen i.o. met alle gemeentes i.v.m. een groot tekort aan vrijwilligers.

Klik hier voor meer informatie!
 
 
Takenpakket Dierenambulance
Deze taken zijn volgens afspraak van de Gemeenten geregeld.

Overdag
Alle honden en katten die gevonden zijn worden opgehaald. Katten die in een woonwijk toevallig aan de wandel zijn en katten met een halsbandje laten lopen, zeker NIET voeren. Kittens onder de 6 weken laten liggen, de moeder komt deze wel verzorgen.

Alle soorten vogels worden opgehaald behalve:
Exoten, de bejaagde soorten zwarte kraai, kauw, houtduif, postduif en eenden.
Ook de zeer algemene vogels zoals, ekster, merel, mus, kool- en pimpelmees, kok- en zilvermeeuw, tortel, meerkoet en waterhoen worden niet opgehaald.
U mag deze wel afgeven op asiel "Smakterheide" of bij het vogelasiel in Bergen.
Vogelasiel Bergen, Siebengewaldseweg 108, 5854 PD Bergen, Tel. 0485-341415

Jonge vogels die uit het nest zijn gevallen terug laten zetten in het nest of onder de boom waar het nest zich bevind. De ouders komen ze daar voeren, wij doen hier niets aan. Dit is de natuur en de babyvogel zijn eerste vliegles.
Duiven, kraaien, etc. terugzetten in de natuur, dit is de cirkel van de natuur. De vinder kan een uitgeputte vogel een dag of nacht in een doos zetten en voeren, de volgende dag weer loslaten.

Konijnen en hazen die ziek of dood zijn terug de natuur in, dit is de cirkel van de natuur.
Tamme konijnen kunnen afgeven worden bij het asiel, deze worden niet door de Dierenambulance opgehaald.

Vleermuizen, eekhoorn en egel zijn beschermd en worden opgehaald.

Tussen 23.00 - 07.00 uur zijn wij niet bereikbaar.

Dode katten, vossen, dassen, etc. die 's nachts aangereden zijn laten wachten tot de volgende ochtend en achter een hectometerpaaltje of ander kenmerk leggen, dit bij de melding doorgeven. De volgende ochtend worden ze opgehaald.

Op de autosnelwegen A73 en A67 halen we geen dieren op, dit wordt door de Rijkswaterstaat verzorgd.

Illustratie "Dood doet Leven" van Kadaverfauna ARK


 
MEDEDELINGEN IVM CORONA
MEDEDELINGEN IVM CORONA
Vanmorgen zijn er enkele protocollen opgestart omtrent het corona virus binnen onze werkgebieden.
Momenteel word er alléén gereden voor noodgevallen, dit betekend voor dieren welke directe hulp en/of zorg nodig hebben. Dus gewond en/of ziek zijn.
Overige dieren kunt u zelf afgeven bij de hiervoor bestemde opvangadressen binnen de openingstijden of de hiervoor geldende richtlijnen van deze organisaties. Bijv. In een dropbox van de vogelopvang.
Dieren welke aangetroffen worden zonder eigenaar, graag zoveel mogelijk zelf bemiddelen. Door ze bijv. op Facebook of buurtsapps aanmelden. Vaak zien we dat dieren binnen 2 uur weer retour eigenaar gaan.
Er worden géén dieren aangenomen in woningen. De overdracht vind plaats op openbare gronden, met voldoende persoonlijke afstand en zonder hand-hand contact.
Onze vrijwilligers nemen de hygiëne voorschriften in acht, met betrekking op ontsmetten van materialen en persoonlijke hygiëne.Ook is het niet meer mogelijk om goederen te doneren zoals gebruikte spullen handdoeken etc.
Verder is een spontaan bezoek of op goed geluk komen kijken naar een hond of kat eveneens niet mogelijk. Wij werken tot nader bericht uitsluitend via de mail of telefoon voor het evt. plaatsen van een dier. Zou er een match kunnen zijn dan maken we een afspraak om gericht te komen kijken. Het brengen en ophalen van pensiondieren is gewoon mogelijk en we proberen om zo min mogelijk contact te hebben.
 

 
2de Dierenambulance overhandigd.
Donderdag 28 mei ’15 heeft Stichting DierenLot de sleutels mogen overhandigen van de nieuwe dierenambulance voor Dierenopvang Smakterheide. In januari kreeg Smakterheide ofwel Dierenambulance Noordelijk Limburg hun 1e DierenLot ambulance en in de tussentijd is er erg veel gebeurd. Vanaf januari rijdt de dierenambulance al in de gemeenten Venray, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas en Horst aan de Maas maar vanaf 1 juni komt daar ook de gemeente Deurne nog bij. Een veel te groot gebied om met 1 ambulance goed voor de dieren te kunnen zorgen. Vandaar dat al snel een aanvraag werd gedaan voor een 2e DierenLot dierenambulance. Door een bijdrage van 'Het Waardig Dier' konden wij deze aanvraag ook snel honoreren, Zo'n enthousiaste en actieve club geven we graag een 2e ambulance in bruikleen aldus Stg Dierenlot.
 

 
Gemeente Deurne naar Smakterheide
Per 01-06-2015 komt gemeente Deurne naar Smakterheide.Onze dierenambulance zal in deze gemeente de zwerfdieren ophalen en naar de betreffende opvangadressen brengen
 

 
Dierenambulance van Stg.Dierenlot
Nieuwe Dierenambulance Noordelijk –Limburg overhandigd !

Op 14 januari mochten Coen Goumans en Sjef Janssen Bestuur van dierenopvang “Op de Smakterheide”, een nieuwe dierenambulance in ontvangst nemen van Stichting Dierenlot.
Deze Stichting zet zich in voor de dieren in nood.
Inmiddels rijden er al ruim 80 dierenambulances van Dierenlot door heel Nederland.
De Gemeenten Venray /Bergen / Venlo / Beesel / Peel & Maas/ Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg. .
We zijn blij dat Stichting Dierenlot ons deze compleet nieuwe ingerichte Dierenambulance heeft toegekend.
De meldingen kunnen doorgegeven worden aan meldkamer 0478-220800
Deze meldkamer stuurt dierenambulance-Noordelijk-Limburg aan.
Zij zorgen ervoor dat de zwerfdieren en gewonde dieren worden opgehaald en worden verzorgd. Dit geldt echter alleen voor honden, katten en beschermde diersoorten.
Tevens is de Dierenambulance beschikbaar voor particuliere ritten naar o.a. de dierenarts en trimsalons.
Op dit moment zijn er 16 vrijwilligers dag en nacht inzetbaar.
Er zijn nog enkele vacatures vrij voor vrijwilligers voor de dierenambulance.

 

 
Meldkamer zwerfdieren
Per 1 januari 2015 kunt u alle gevonden honden, katten en beschermde natuurdieren melden op 0478-220800
 

 

 

 

 
 
[ Dierenambulance van Stg.Dierenlot ]
Nieuwe Dierenambulance Noordelijk –Limburg overhandigd !Op 14 januari mochten Coen Goumans en Sjef Janssen Bestuur van dierenopvang “Op de Smakterheide”, een nieuwe dierenambulance in ontvangst nemen van Stichting Dierenlot. Deze Stichting zet zich in voor de dieren in nood. Inmiddels rijden er al ruim 80 dierenambulances van Dierenlot door heel Nederland. De Gemeenten Venray /Bergen / Venlo / Beesel / Peel & Maas/ Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg. . We zijn blij dat Stichting Dierenlot ons deze compleet nieuwe ingerichte Dierenambulance heeft toegekend. De meldingen kunnen doorgegeven worden aan meldkamer 0478-220800Deze meldkamer stuurt dierenambulance-Noordelijk-Limburg aan.Zij zorgen ervoor dat de zwerfdieren en gewonde dieren worden opgehaald en worden verzorgd. Dit geldt echter alleen voor honden, katten en beschermde diersoorten.Tevens is de Dierenambulance beschikbaar voor particuliere ritten naar o.a. de dierenarts en trimsalons. Op dit moment zijn er 16 vrijwilligers dag en nacht inzetbaar. Er zijn nog enkele vacatures vrij voor vrijwilligers voor de dierenambulance.[ MEDEDELINGEN IVM CORONA ]
MEDEDELINGEN IVM CORONA Vanmorgen zijn er enkele protocollen opgestart omtrent het corona virus binnen onze werkgebieden.Momenteel word er alléén gereden voor noodgevallen, dit betekend voor dieren welke directe hulp en/of zorg nodig hebben. Dus gewond en/of ziek zijn. Overige dieren kunt u zelf afgeven bij de hiervoor bestemde opvangadressen binnen de openingstijden of de hiervoor geldende richtlijnen van deze organisaties. Bijv. In een dropbox van de vogelopvang.Dieren welke aangetroffen worden zonder eigenaar, graag zoveel mogelijk zelf bemiddelen. Door ze bijv. op Facebook of buurtsapps aanmelden. Vaak zien we dat dieren binnen 2 uur weer retour eigenaar gaan.Er worden géén dieren aangenomen in woningen. De overdracht vind plaats op openbare gronden, met voldoende persoonlijke afstand en zonder hand-hand contact.Onze vrijwilligers nemen de hygiëne voorschriften in acht, met betrekking op ontsmetten van materialen en persoonlijke hygiëne.Ook is het niet meer mogelijk om goederen te doneren zoals gebruikte spullen handdoeken etc. Verder is een spontaan bezoek of op goed geluk komen kijken naar een hond of kat eveneens niet mogelijk. Wij werken tot nader bericht uitsluitend via de mail of telefoon voor het evt. plaatsen van een dier. Zou er een match kunnen zijn dan maken we een afspraak om gericht te komen kijken. Het brengen en ophalen van pensiondieren is gewoon mogelijk en we proberen om zo min mogelijk contact te hebben.[ 2de Dierenambulance overhandigd. ]
Donderdag 28 mei ’15 heeft Stichting DierenLot de sleutels mogen overhandigen van de nieuwe dierenambulance voor Dierenopvang Smakterheide. In januari kreeg Smakterheide ofwel Dierenambulance Noordelijk Limburg hun 1e DierenLot ambulance en in de tussentijd is er erg veel gebeurd. Vanaf januari rijdt de dierenambulance al in de gemeenten Venray, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas en Horst aan de Maas maar vanaf 1 juni komt daar ook de gemeente Deurne nog bij. Een veel te groot gebied om met 1 ambulance goed voor de dieren te kunnen zorgen. Vandaar dat al snel een aanvraag werd gedaan voor een 2e DierenLot dierenambulance. Door een bijdrage van 'Het Waardig Dier' konden wij deze aanvraag ook snel honoreren, Zo'n enthousiaste en actieve club geven we graag een 2e ambulance in bruikleen aldus Stg Dierenlot. 

"op de Smakterheide"

Coen & Trudy
Goumans

Sint Jozeflaan 2
5817 AC Smakt

Tel. : 0478-639062
Fax : 0478-639063

info@smakterheide.nl