sitemap

Gastenboek "op de Smakterheide"
 
 
Hieronder treft u de reacties in ons gastenboek aan.
Klik hier wanneer u een reactie wilt plaatsen.
 
   
     
  Reactie Eind januari hebben we Jax (Ruby) opgehaald en hij voelt zich al helemaal thuis bij ons!
     
  Naam Rianne Jacobs  
  Plaats Helden
     
    Deze reactie is geplaats op 25-03-2020.
  
 
  Reactie Sinds een maand woont Borka bij ons, de 13-jarige Labrador teef. Ze is heel goed gewend bij ons en gaat graag mee wandelen. Ondanks haar 13 jaar kan ze goed drie kwartier tot een uur mee lopen. Ze mag het grootste deel van de tijd loslopen en loopt dan door alle plassen die ze tegenkomt! Ze kan het goed vinden met onze andere hond en met de twee katten. We zijn blij dat Borka bij ons is en hopen nog een hele tijd plezier van haar te hebben.
     
  Naam Stella 
  Plaats Maasbree
     
    Deze reactie is geplaats op 11-03-2020.
  
 
   
     
  Reactie Hallo Coen en Trudy,
13 jaar geleden hebben wij Whithey opgehaald bij jullie een volledig witte kater van 9 maanden oud met een grijs vlekje tussen zijn oren, vandaag een dag voor zijn 13e verjaardag hebben wij hem moeten laten inslapen vanwege acute Hartproblemen, Hij was onze Super kater en wij zullen hem heel erg missen.
     
  Naam HJP. Beeren 
  Plaats Roermond
     
    Deze reactie is geplaats op 23-02-2020.
  
 
  Reactie Eind augustus 2019 hebben wij een jack russell pup opgehaald bij asiel smakterheide. Marley is ondertussen een grote jongen geworden maar sinds vorige week zonder mannelijke voortplantingsorganen 😊 het is een lieverd, wel een donder,die gek is op film kijken en wandelen! Bedankt smakterheide voor deze lieverd!
     
  Naam Saskia 
  Plaats Breukelen
     
    Deze reactie is geplaats op 17-02-2020.
  
 
   
     
  Reactie Negen dagen geleden hebben we Gringo bij jullie opgehaald. 'Boerderijkat' stond er bij de beschrijving, eigenlijk dus af te raden in een 'gewone' huisomgeving. Hij was ook niet goed benaderbaar in het asiel, maar toch besloten we hem te nemen, puur op gevoel. En ik ben blij te melden dat het goed gaat met Gringo. Hij voelt zich al prima thuis, laat zich gemakkelijk aaien en komt 's avonds gezellig erbij liggen in de kamer.Van agressie geen sprake. Kortom, het stempel 'boerderijkat' zegt niet alles.
     
  Naam Patrick 
  Plaats Egchel
     
    Deze reactie is geplaats op 09-02-2020.
  
 

 

 
 


[ Dierenambulance van Stg.Dierenlot ]
Nieuwe Dierenambulance Noordelijk –Limburg overhandigd !Op 14 januari mochten Coen Goumans en Sjef Janssen Bestuur van dierenopvang “Op de Smakterheide”, een nieuwe dierenambulance in ontvangst nemen van Stichting Dierenlot. Deze Stichting zet zich in voor de dieren in nood. Inmiddels rijden er al ruim 80 dierenambulances van Dierenlot door heel Nederland. De Gemeenten Venray /Bergen / Venlo / Beesel / Peel & Maas/ Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg. . We zijn blij dat Stichting Dierenlot ons deze compleet nieuwe ingerichte Dierenambulance heeft toegekend. De meldingen kunnen doorgegeven worden aan meldkamer 0478-220800Deze meldkamer stuurt dierenambulance-Noordelijk-Limburg aan.Zij zorgen ervoor dat de zwerfdieren en gewonde dieren worden opgehaald en worden verzorgd. Dit geldt echter alleen voor honden, katten en beschermde diersoorten.Tevens is de Dierenambulance beschikbaar voor particuliere ritten naar o.a. de dierenarts en trimsalons. Op dit moment zijn er 16 vrijwilligers dag en nacht inzetbaar. Er zijn nog enkele vacatures vrij voor vrijwilligers voor de dierenambulance.[ MEDEDELINGEN IVM CORONA ]
MEDEDELINGEN IVM CORONA Vanmorgen zijn er enkele protocollen opgestart omtrent het corona virus binnen onze werkgebieden.Momenteel word er alléén gereden voor noodgevallen, dit betekend voor dieren welke directe hulp en/of zorg nodig hebben. Dus gewond en/of ziek zijn. Overige dieren kunt u zelf afgeven bij de hiervoor bestemde opvangadressen binnen de openingstijden of de hiervoor geldende richtlijnen van deze organisaties. Bijv. In een dropbox van de vogelopvang.Dieren welke aangetroffen worden zonder eigenaar, graag zoveel mogelijk zelf bemiddelen. Door ze bijv. op Facebook of buurtsapps aanmelden. Vaak zien we dat dieren binnen 2 uur weer retour eigenaar gaan.Er worden géén dieren aangenomen in woningen. De overdracht vind plaats op openbare gronden, met voldoende persoonlijke afstand en zonder hand-hand contact.Onze vrijwilligers nemen de hygiëne voorschriften in acht, met betrekking op ontsmetten van materialen en persoonlijke hygiëne.Ook is het niet meer mogelijk om goederen te doneren zoals gebruikte spullen handdoeken etc. Verder is een spontaan bezoek of op goed geluk komen kijken naar een hond of kat eveneens niet mogelijk. Wij werken tot nader bericht uitsluitend via de mail of telefoon voor het evt. plaatsen van een dier. Zou er een match kunnen zijn dan maken we een afspraak om gericht te komen kijken. Het brengen en ophalen van pensiondieren is gewoon mogelijk en we proberen om zo min mogelijk contact te hebben.


[ 2de Dierenambulance overhandigd. ]
Donderdag 28 mei ’15 heeft Stichting DierenLot de sleutels mogen overhandigen van de nieuwe dierenambulance voor Dierenopvang Smakterheide. In januari kreeg Smakterheide ofwel Dierenambulance Noordelijk Limburg hun 1e DierenLot ambulance en in de tussentijd is er erg veel gebeurd. Vanaf januari rijdt de dierenambulance al in de gemeenten Venray, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas en Horst aan de Maas maar vanaf 1 juni komt daar ook de gemeente Deurne nog bij. Een veel te groot gebied om met 1 ambulance goed voor de dieren te kunnen zorgen. Vandaar dat al snel een aanvraag werd gedaan voor een 2e DierenLot dierenambulance. Door een bijdrage van 'Het Waardig Dier' konden wij deze aanvraag ook snel honoreren, Zo'n enthousiaste en actieve club geven we graag een 2e ambulance in bruikleen aldus Stg Dierenlot.


 

"op de Smakterheide"

Coen & Trudy
Goumans

Sint Jozeflaan 2
5817 AC Smakt

Tel. : 0478-639062
Fax : 0478-639063

info@smakterheide.nl