sitemap

Vrienden van Smakterheide
 

Wie zijn wij ?
De stichting Vrienden van Smakterheide bestaat uit vrijwilligers die zich nauw betrokken voelen bij de activiteiten in en om Dierenopvang & Seniorentehuis“ Op de Smakterheide”.

Doel van de Stichting
Het doel van de stichting is het ervoor zorgen dat het verblijf van de dieren in de dierenopvang en het seniorentehuis zo optimaal mogelijk is en blijft, zodat het voor de dieren een aangename plek is om te verblijven.

Waarom deze Stichting ?
Zoals bekend is de dierenopvang financieel afhankelijk van subsidies en giften. Om Honden & katten op te vangen en te verzorgen is geld nodig, veel geld. Zeker omdat wij alle dieren een tehuis willen geven. Ook de sterilisatiekosten van de poezen komen helemaal op de dierenopvang terecht. Omdat deze kosten te hoog zijn worden de meeste poezen ongesteriliseerd met een kortingsbon van onze dierenarts herplaatst. Ook zijn we nu gestart met de opvang van seniorenkatten van eigenaren die er niet meer voor kunnen zorgen. De senioren hondenopvang werkt nauw samen met de Bond tot bescherming van honden. Om het financiële draagvlak van de stichting groter te maken, gaan de vrijwilligers van de stichting ”Vrienden van Smakterheide” zich inzetten om zowel financiële middelen als ook gebruiksgoederen te werven voor de dieren.

Hoe helpt u ons?
Wij zoeken nog steeds sponsoren voor gebruiksgoederen denk hierbij aan hogedrukreinigers, schoonmaakmiddelen, Trimbenodigheden etc.. U krijgt als sponsor een link op onze site. Mocht u niet over gebruiksgoederen beschikken dan kunt u ook maandelijks, per jaar of eenmalig een donatie overmaken op onze bankrekening of ons via het donateurformulier eenmalig machtigen een door u bepaald bedrag af te schrijven van uw rekening. U kunt ook een keuze maken of uw donatie t.b.v. de dierenopvang of voor het seniorentehuis bestemd is.

Dierenopvang NL73RABO0173977650 t.n.v. Dierenopvang “Op de Smakterheide” o.v.v. donatie
Seniorentehuis NL92RABO0153900733 t.n.v. Seniorentehuis “Op de Smakterheide” o.v.v. donatie

 

 
 
[ 2de Dierenambulance overhandigd. ]
Donderdag 28 mei ’15 heeft Stichting DierenLot de sleutels mogen overhandigen van de nieuwe dierenambulance voor Dierenopvang Smakterheide. In januari kreeg Smakterheide ofwel Dierenambulance Noordelijk Limburg hun 1e DierenLot ambulance en in de tussentijd is er erg veel gebeurd. Vanaf januari rijdt de dierenambulance al in de gemeenten Venray, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas en Horst aan de Maas maar vanaf 1 juni komt daar ook de gemeente Deurne nog bij. Een veel te groot gebied om met 1 ambulance goed voor de dieren te kunnen zorgen. Vandaar dat al snel een aanvraag werd gedaan voor een 2e DierenLot dierenambulance. Door een bijdrage van 'Het Waardig Dier' konden wij deze aanvraag ook snel honoreren, Zo'n enthousiaste en actieve club geven we graag een 2e ambulance in bruikleen aldus Stg Dierenlot.


[ MEDEDELINGEN IVM CORONA ]
MEDEDELINGEN IVM CORONA Vanmorgen zijn er enkele protocollen opgestart omtrent het corona virus binnen onze werkgebieden.Momenteel word er alléén gereden voor noodgevallen, dit betekend voor dieren welke directe hulp en/of zorg nodig hebben. Dus gewond en/of ziek zijn. Overige dieren kunt u zelf afgeven bij de hiervoor bestemde opvangadressen binnen de openingstijden of de hiervoor geldende richtlijnen van deze organisaties. Bijv. In een dropbox van de vogelopvang.Dieren welke aangetroffen worden zonder eigenaar, graag zoveel mogelijk zelf bemiddelen. Door ze bijv. op Facebook of buurtsapps aanmelden. Vaak zien we dat dieren binnen 2 uur weer retour eigenaar gaan.Er worden géén dieren aangenomen in woningen. De overdracht vind plaats op openbare gronden, met voldoende persoonlijke afstand en zonder hand-hand contact.Onze vrijwilligers nemen de hygiëne voorschriften in acht, met betrekking op ontsmetten van materialen en persoonlijke hygiëne.Ook is het niet meer mogelijk om goederen te doneren zoals gebruikte spullen handdoeken etc. Verder is een spontaan bezoek of op goed geluk komen kijken naar een hond of kat eveneens niet mogelijk. Wij werken tot nader bericht uitsluitend via de mail of telefoon voor het evt. plaatsen van een dier. Zou er een match kunnen zijn dan maken we een afspraak om gericht te komen kijken. Het brengen en ophalen van pensiondieren is gewoon mogelijk en we proberen om zo min mogelijk contact te hebben.[ Dierenambulance van Stg.Dierenlot ]
Nieuwe Dierenambulance Noordelijk –Limburg overhandigd !Op 14 januari mochten Coen Goumans en Sjef Janssen Bestuur van dierenopvang “Op de Smakterheide”, een nieuwe dierenambulance in ontvangst nemen van Stichting Dierenlot. Deze Stichting zet zich in voor de dieren in nood. Inmiddels rijden er al ruim 80 dierenambulances van Dierenlot door heel Nederland. De Gemeenten Venray /Bergen / Venlo / Beesel / Peel & Maas/ Horst aan de Maas en Deurne hebben zich aangesloten bij Dierenambulance Noordelijk–Limburg. . We zijn blij dat Stichting Dierenlot ons deze compleet nieuwe ingerichte Dierenambulance heeft toegekend. De meldingen kunnen doorgegeven worden aan meldkamer 0478-220800Deze meldkamer stuurt dierenambulance-Noordelijk-Limburg aan.Zij zorgen ervoor dat de zwerfdieren en gewonde dieren worden opgehaald en worden verzorgd. Dit geldt echter alleen voor honden, katten en beschermde diersoorten.Tevens is de Dierenambulance beschikbaar voor particuliere ritten naar o.a. de dierenarts en trimsalons. Op dit moment zijn er 16 vrijwilligers dag en nacht inzetbaar. Er zijn nog enkele vacatures vrij voor vrijwilligers voor de dierenambulance.
 

"op de Smakterheide"

Coen & Trudy
Goumans

Sint Jozeflaan 2
5817 AC Smakt

Tel. : 0478-639062
Fax : 0478-639063

info@smakterheide.nl